tisdag 26 juli 2016

Besök hos biodlande paret Annilie och Anders Pettersson i Berga

I söndags var vi inbjudna att besöka Annilie och Anders i Berga. Vi fick en härlig eftermiddag i Berga där Annilie och Anders placerat sin biodling på en höjd bakom bostadshuset. De berättade om beslutet att satsa på en paviljong. Efter att ha gjort prisjämförelser mellan nya uppstaplingskupor och att bygga en paviljong blev priset 23.000 kr för paviljongen med plats för 12 samhällen det mest prisvärda. Idag har de tre produktionssamhällen och tre avläggare och tycker att det blir lagom med max 6 samhällen. Paviljongen som de beställt av en snickare och själva monterat ihop, är fylld med bisamhällen längst ena långsidan och den andra sidan används som avställningsytor under arbetet med bina. Lättarbetat! Fönstren har en fiffig konstruktion som gör att bina lätt flyger ut.

Vi tittade också in i det svala och praktiska slungrummet och beundrade "supergaffeln" för avtäckning som de lovprisade.
Vi fick också provsmaka årets honung, som smakade ljuvligt!
Dagen avslutades med en rundvandring i den välskötta och prunkande köksträdgården, och svalkande vattenmelon som vi avnjöt tillsammans med vårt medhavda kaffe.

Varmt tack till Annilie och Anders!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar